注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

liuquanren的博客

个人的发展只有立足于事业发展的实践中,和事业的发展联系在一起,才能体现出价值。

 
 
 

日志

 
 

英汉对照:有一种魅力叫修养  

2017-12-20 06:28:17|  分类: 休闲轻松 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
有一种魅力叫——修养


你的身边是否有这样一种人,他什么都不做,光坐在那里,也非常吸引人。他的这种魅力不是来自于他的外貌,也和他的穿着无关,这取决于他的修养。



A person's purest charm comes from his manners.  
一个人最根本的魅力,来自他的修养。

This kind of charm doesn't need any decoration. It comes out of your heart and reaches directly into others' hearts.
这种魅力不需要任何外在的修饰,它发源于内心,也直抵其他人的心。

Spending time with someone who has good manners makes one feel comfortable.   
与一个有教养的人相处,会让人觉得舒服。

And isn't comfort what we want the most in our daily life?  
而舒服难道不是我们在生活中最想得到的东西吗?

People like this know how to stand in others' shoes. They know when they should reach out a helping hand.
这样的人,知道怎样站在别人的角度想问题,知道什么时候应该伸出援手。


And what is the most basic manner that one can have?  
而一个人最基本的修养是什么?

It's knowing to respect people.  
那就是懂得尊重。

No one can survive in this world all by himself. We all need help sometimes.  
没有谁能独立地生活在这个世界上,我们总会在某些时候需要别人的帮忙。

And it takes respect to make others help you.  
而让别人帮忙的前提,就是尊重。

Respect is the most baseline manner.
尊重,是最基本的修养。

And manner is the last kind of charm which a person can afford to lose.
而修养,是最不可或缺的魅力。
  评论这张
 
阅读(10)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018